Nieuwsbrief nr 2. jaargang 18, 2024

Stichting Mzungu 4 Kenia Voor donaties:  Stichting Mzungu 4 Kenia, NL80INGB0001352991 te Zeewolde. Voor contact:    stichtingmzungu4kenia@hotmail.com                        
www.mzungu4kenia.nl KvK: 08141903
Nieuwsbrief nr 2, jaargang 18, 2024

Wilt u Marjolein post sturen? Dat kan: To Marjolein van der Kolk, P.O. box 1390-00600, Nairobi. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur voor aanmelding van de nieuwsbrief een email met uw gegevens

Marjolein en haar gezin

We zitten alweer in juni en de hoogste tijd om te horen en te lezen hoe het in Kenia is. Savannah zit vanaf januari op de boardingschool. Zij zag er erg tegenop, maar heeft het nu wel leuk en naar de zin. Nile zit nog op de basisschool, is nu wel veel alleen thuis, wat hij saai vindt, maar sinds januari is het gezin uitgebreid met Bella, een erg leuk hondje [hij jaagt op kakkerlakken en maakt ze dood!]

In februari is Marjolein begonnen aan een opleiding counseling psychology, vergelijkbaar met  de Nederlandse opleiding sociaal werker, waarbij de nadruk op counseling ligt.

                                                           Stichting Mzungu4Kenia

Vanuit St. Mzungu4Kenia lopen aanvragen bij verschillende stichtingen in Nederland voor de financiering van beroepsopleidingen voor de jongeren van Watoto Wema. De meeste straatkinderen willen graag een beroep leren zodat zij geld kunnen verdienen. Nu is onder het gebouw van Wema Health Centre nog een behoorlijke ruimte die hiervoor ingericht kan worden. Daar wil Watoto Wema theorie en praktijk gaan combineren zodat deze jongeren een goede baan kunnen krijgen.

Mocht u meer willen weten over deze financieringsaanvraag of eraan willen bijdragen, stuur dan een mail naar stichtingmzungu4kenia@hotmail.com.

Als Marjolein in Nederland is, willen wij een ontmoeting met sponsors en vrienden organiseren. U kunt alvast de datum 10 augustus noteren. Meer nieuws hierover volgt.

Watoto Wema Centre

Ook in Kenia is enkele maanden geleden veel regen gevallen. Zoveel dat de jongeren van Watoto Wema in bootjes van het ene gebouw naar het andere konden oversteken. Gelukkig is er een bovenverdieping bij de gebouwen, waar alle bedden, voedsel en de kippen naar toe zijn overgebracht. Hierdoor bleef de schade beperkt. Wel is de waterpomp voor het destilleren van schoon drinkwater kapot gegaan en Marjoleins auto is gaan drijven. Mede door onze oproep aan u voor een financiële bijdrage hebben wij een nieuwe pomp kunnen kopen en Marjoleins auto kunnen maken. Onze hartelijke dank hiervoor!

Het sponsoren van de schoolkinderen gaat goed, maar nog niet zo goed dat wij de aanvragen van het schoolgeld per seizoen kunnen betalen. Wij willen een beroep op u doen, misschien is het mogelijk om het sponsorgeld met een paar euro te verhogen. Wij zoeken nog een sponsor voor de 9-jarige Leon! Misschien is er iemand in uw familie die dit graag op zich wil nemen?

Via bovenstaand email-adres kunt u dit aan ons doorgeven.

Gebedspunten

Wilt u bidden met ons voor:

  • Een zegen voor Marjolein, Lusweti en hun gezinnen en de kinderen van WWC
  • Gebed voor de ex-straatjongens die nu een ander leven op willen bouwen, maar gevaar van terugval zo duidelijk aanwezig blijft
  • Schoon drinkwater en genoeg te eten voor de mensen in Kenia
  • Gebed om nog meer fijne sponsors die deze kinderen een mooie toekomst willen geven en dat er een begin gemaakt kan worden aan het opzetten van de beroepsopleidingen.
  • Danken voor de prachtige giften en ondersteuning die wij afgelopen tijd van u ontvingen, zeker na de watersnoodramp.

Leave a reply

** *

Your email address will not be published. Required fields are marked*