Mzungu4Kenia
LOADING
Marjolein-van-der-kolk

Van jongs af aan al liefde voor het Afrikaanse continent

Ik ben geboren op 7 april 1980 en hield al van jongs af aan van Afrika. Mijn favoriete kinderboek was “Een kind uit donker Afrika”.

Na mijn VBO-diploma heb ik zes jaar als dierenartsassistente gewerkt. Daarna besloot ik in 2002 terug te gaan naar school en deed een opleiding Sociale Dienstverlening, omdat ik geïnteresseerd in Afrika was. Na mijn diploma besloot ik een jaar Sociaal Pedagogisch werk te doen. In dat jaar deed ik mijn stage bij het Leger des Heils, waar ik erg veel ervaring opdeed.

Maar Afrika bleef kriebelen

Ik besloot in september 2004 voor zes maanden naar Kenia te gaan. Mijn plan was om bij een AIDS project te gaan werken. Maar na zes weken vond ik een betere plek in een weeshuis voor in de steek gelaten baby’s. En daar had ik een geweldige tijd! Helaas moest ik in februari 2005 terug naar Nederland en belande ik de eerste week in het ziekenhuis met malaria. Op dat moment wist ik het zeker!..

Ik ga voor goed naar Kenia

De dingen die ik in Kenia zag zijn moeilijk te omschrijven. De grote armoede die zoveel mensen treft. Grote gezinnen die in golfplaat huisjes wonen. Maar toch blijven mensen optimistisch en blijven ze zoeken naar mogelijkheden om een beter leven te bouwen. Daarom ben ik eind 2005 terug gegaan om daar aan mijn doelen te werken.

Mijn gezin

Ik ben getrouwd met Collins.Wij hebben 2 kinderen, Savannah (geb.14-9-2009) en
Nile (geb.5-4-2012).

Mijn woonplaats

Ik woon in de wijk Kariokor net buiten het centrum van Nairobi. Boodschappen doe ik op de markt vlak bij mijn huis. Onze kinderen hoeven maar 5 minuten te lopen van ons huis naar school.  Sinds 2018 heb ik een autootje. Dit maakt het voor mij veel makkelijker om naar mijn werk (Watoto Wema Centre) te gaan. Het kost mij nu ongeveer drie kwartier om de afstand van 25 km te overbruggen.

Mijn postadres

Wil je mijn een keer een kaartje sturen of post voor kinderen van Watoto Wema Centre, dat kan mijn post adres is: M.H. van der Kolk, Postbox 1390-00600, Nairobi, Kenya.