Mzungu4Kenia
LOADING

Mzungu4Kenia in Kenia

Kenia, officieel de Republiek Kenia, is een land in Oost-afrika met als hoofdstad Nairobi. Kenia lig op de evenaar en heeft ongeveer 40 miljoen inwoners.

Voordat Marjolein naar Kenia vertrok kwam ze in contact met KCYP (Kibera Community Youth Programme), die vertelde haar dat hun productieve health program veel werk kan verrichten. Daarom is Marjolein begin 2006 bij KCYP gaan werken. Via KCYP heeft Marjolein Kibebera leren kennen.

Inmiddels is het contact met KCYP verbroken vanwege de presidentsverkiezingen van 2008. Marjolein van tussen 2007 en 2008 vrijwilliger bij KRC (Kenya Red Cross Society). In april 2008 heeft Marjolein samen met een aantal Keniaanse vrienden Youth in Coomunity Development Organization (YCDO) opgericht. Via YCDO deden zij een aantal projecten in Kibera. Nu kunnen de mensen die wij geholpen hebben, zelfstandig verder en kan Marjolein haar aandacht volledig richten op Watoto Wema Centre.

In 2009 kwam Marjolein toevallig via via in contact met het kindertehuis Watoto Wema Centre. Het kindertehuis Watoto Wema ligt aan de oost kan van Nairobi in de wij Ruai. Zij vroegen Marjolein hen te ondersteunen in hun activiteiten. Algauw bleek dat er veel problemen waren in het kinder tehuis. Daarom was het voor Marjolein geen optie om nee te zeggen. Van begin 2017 werkt Marjolein enkel voor Watoto Wema Centre en het bijhorende Heri Wema Health Centre.