Nieuwsbrief nr 1, jaargang 18, 2024

Stichting Mzungu 4 Kenia Voor donaties:  Stichting Mzungu 4 Kenia, NL80INGB0001352991 te Zeewolde. Voor contact:    stichtingmzungu4kenia@hotmail.com                        
www.mzungu4kenia.nl KvK: 08141903
Nieuwsbrief nr 1, jaargang 18, 2024

Wilt u Marjolein post sturen? Dat kan: To Marjolein van der Kolk, P.O. box 1390-00600, Nairobi. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur voor aanmelding van de nieuwsbrief een email met uw gegevens

Marjolein en haar gezin

We zitten alweer in juni en de hoogste tijd om te horen en te lezen hoe het in Kenia is. Savannah zit vanaf januari op de Boardingschool. Zij zag er erg tegenop, maar heeft het nu wel leuk en naar de zin. Nile zit nog op de Basisschool, is nu wel veel alleen thuis, wat hij saai vindt, maar sinds januari is het gezin uitgebreid met Bella, een erg leuk hondje, [hij jaagt op kakkerlakken en maakt ze dood!]

In februari is Marjolein begonnen aan een opleiding counseling psychology, vergelijkbaar met  de Nederlandse opleiding sociaal werker, waarbij counseling van cliĆ«nten het hoofddoel is.

Stichting Mzungu4Kenia

Vanuit St. Mzungu4Kenia lopen aanvragen bij verschillende stichtingen in Nederland voor de financiering van beroepsopleidingen voor de jongeren van Watoto Wema. De meeste straatkinderen willen graag een beroep leren zodat zij geld kunnen gaan verdienen. Nu is onder het gebouw van Wema Health Centre nog een behoorlijke ruimte die hiervoor ingericht kan worden. Mocht u meer willen weten over deze financieringsaanvraag, stuur dan een mail naar stichtingmzungu4kenia@hotmailcom.

Watoto Wema Centre

Bij Watoto Wema gaat het goed, natuurlijk zitten nog een aantal kinderen te wachten op een sponsor. In de vakantie van Bertus en Rita zijn er filmpjes gemaakt van kinderen, die graag een sponsor willen hebben.De schooljeugd heeft nu ook vakantie. Er zijn kinderen terug naar de familie, maar er zijn er ook nog in het Centre. Deze kinderen vermaken zich met muziek, sport en dans.

Voor de kinderen die zwak zijn in rekenen komt er een extra docent bijles geven.

De werkende jongeren, 3 automonteurs, de kapster, de verkoop van het water en de naaister hebben geen vakantie. Zij moeten proberen met hun eigen verdiensten rond te komen.

De kinderen en staf van Watoto Wema wensen jullie een mooi kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Vind u het leuk om een nieuwjaarsgroet aan uw sponsorkind te sturen, dan kunt u het opsturen naar Braamberg 39, 3894EK Zeewolde.

Gebedspunten

Wilt u bidden met ons voor:

  • Een zegen voor Marjolein, Lusweti en hun gezinnen en de kinderen van WWC
  • Gebed voor de kinderen in Kenia die straks naar een andere school gaan, misschien wel ver van huis.
  • Gebed voor de ex-straatjongens die nu een ander leven op willen bouwen, maar gevaar van terugval zou duidelijk aanwezig blijft.
  • Danken voor de prachtige giften en ondersteuning die wij afgelopen tijd van u ontvingen.
  • Gebed om nog meer fijne sponsors die deze kinderen een mooie toekomst willen geven
  • Schoon drinkwater en genoeg te eten voor de mensen in Kenia
  • Wij wensen u een fijne Kerst en een gezegend begin van het Nieuwe jaar.

Leave a reply

** *

Your email address will not be published. Required fields are marked*