Nieuwsbrief – december 2020

Stichting Mzungu4Kenia

“Opeens is alles anders door Corona”, schreven we in maart. Nu is dat alles anders het tijdelijke normaal geworden. Maar….we houden moed! Ook in deze situatie maken we mooie plannen.

De Stichting bestaat 28 december 2020 15 jaar!!  

We waren van plan om dit jubileum te vieren, maar alles is anders… Wat we wel doen is een mooie actie neerzetten voor de meiden van Watoto Wema. Wat dat wordt leest u verderop.

We zijn dankbaar dat wij nog steeds Marjolein en de kinderen van Watoto Wema kunnen ondersteunen.                       

Marjolein en haar gezin

Corona in Kenia, wat betekent dat voor Marjolein en haar gezin? Mondkapjes en afstand houden is nog steeds van kracht. Maar gelukkig zijn ze allemaal gezond!

Savannah en Nile zijn vanaf maart niet meer naar school geweest, maar zij vervelen zich niet want het is zomer. Savannah ontwikkelt zich als een stoere bergbeklimmer en maakt met Marjolein hele trektochten. Nile is graag thuis en skeelert als de beste.

Op 4 januari gaan de schooldeuren weer open. Dat zal weer wennen zijn!

Watoto Wema Centre

In de achterliggende periode zijn er verschillende werkplaatsjes ontstaan waar de jongeren hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Er is een laswerkplaats en een bakkerij waar elke dag gemiddeld 80 mensen ontbijt en lunch komen kopen.

 

 

 

De hairsalon is nog niet helemaal af, maar de meiden hebben al een volgende vraag, namelijk een Beauty salon, waar zij massage en voet, hand- en nagelbehandelingen doen.

Deze salon willen we bij elkaar sparen als cadeau voor het 15 jarig bestaan.

Er zijn workshops gegeven: workshop voor tienermoeders, boys to men mentoring en er wordt veel aandacht besteed aan gezondheid, goede voeding en een evenwichtige samenleving. In de afgelopen periode is ook de keuken totaal vernieuwd en aangepast. Er wordt nu op biogas gekookt wat geproduceerd wordt van de eigen groenteafval en de koeienmest. Last but not least hebben alle kinderen nieuwe matrassen op hun stalen bedden gekregen.

Gebedspunten

Wilt u bidden met ons voor:

  • Een zegen voor Marjolein, Lusweti en hun gezinnen en de kinderen van WWC
  • Een mooi Kerstfeest 2020 en een gezegend Nieuwjaar
  • We zijn dankbaar dat de stichting 15 jaar bestaat
  • Dat de wens van de meiden in vervulling mag gaan: een Beauty Salon!!!

Leave a reply

** *

Your email address will not be published. Required fields are marked*