Weblog Januari 2021

Hallo vrienden van Stichting Mzungu 4 Kenia.

Ten eerste iedereen de beste wensen voor 2021. Ook al  begon de start moeilijk door de Corona maatregelen, we hopen dat we aan het eind van het jaar terug kunnen kijken op een goed en leer vol jaar.

Het is erg druk geweest in januari en de laatste dagen in december. Vanwege de COVID zijn er helaas niet zo veel bezoekers geweest als andere jaren.

Wel waren we in ons tehuis druk met nieuwe kinderen. In november en december vooral met tienermeisjes. Die zijn het thuiszitten door de Coronamaatregelen zat en trekken bij hun vriendjes in. Alleen op de leeftijd tussen de 14 en 17 vindt de overheid dat toch echt te jong, vooral omdat de vriendjes vaak al 23+ zijn. Maar deze meisjes gaan vaak van huis weg omdat er problemen zijn in het gezin. Deze meisjes komen anders vaak in jeugddetentie, maar die zit bomvol.

Veel kindertehuizen willen geen tieners en zo zijn ze eigenlijk alleen nog bij Watoto Wema Centre welkom.

Deze meiden geven ons veel werk. Ze moeten een maatschappelijk werker zien, ze moeten naar het ziekenhuis voor HIV en SOA tests en vaak is er aangifte gedaan door de familie.
In december heeft Watoto Wema Centre 4 van deze meisjes gekregen.

De scholen zijn weer open gegaan in januari. Na 9 maanden mogen de kinderen eindelijk weer terug naar school. Heel veel blijdschap, nieuwe school uniformen, schoenen die  op eens knellen, en rugtassen die kwijt zijn geraakt.

De kinderen hadden allemaal een instaptoets gedaan om te kijken wat ze onthouden hadden. Bijna iedereen was gezakt. We hopen dat de kinderen nog bij kunnen leren wat ze vergeten zijn, omdat ze in het systeem gewoon verder gaan met waar ze in maart 2020 gebleven zijn.

Gelukkig is nu eind januari iedereen weer terug op school. De straatjongens die begin vorig jaar in Watoto Wema zijn komen wonen hebben ook allemaal een plekje gevonden. Sommigen zijn weer terug bij familie en gaan daar naar school, anderen zijn een beroepsopleiding gaan doen en wonen nu, dankzij Watoto Wema Centre op kamers.

Leave a reply

** *

Your email address will not be published. Required fields are marked*